Pratite nas

Veze i sex

Muška navika u spavaćoj sobi koja žene nervira više od hrkanja

Muškarci i žene dva su različita svijeta, stoga ne čudi to što jedni druge često malo iznerviramo nekim navikama i postupcima

Suživot s partnerom pun je lijepih trenutaka, ali u svakodnevicu se uvijek uvuku i neke stvari koje nas mogu malo iznervirati. Zbog nekih muških navika i postupaka žene se često u nevjerici prime za glavu. To se prije svega odnosi na neurednost i “sitnice” poput ostavljanja prljavih čarapa po cijelom domu.

Neke nesvjesne navike koje nisu unutar njihove kontrole također nam idu na živce poput npr. hrkanja, ali izgleda da to nije ono što najviše nervira ljepši spol u spavaćoj sobi.

Jedno istraživanje provedeno na više od 1000 ispitanika pokazalo je da je hrkanje nadmašuje krađa pokrivača.

Ispitanici su morali ocjenjivati razne scenarije iz spavaće sobe i na prvo mjesto liste najiritantnijih smjestilo se uzimanje pokrivača na svoju stranu kreveta. Hrkanje se našlo na drugom mjestu, a na trećem je neprestano vrpoljenje.

Zanimljivo je kako ista navika previše ne nervira muškarce – muškim ispitanicima najviše smeta kada žena jede u krevetu.

Isto istraživanje pokazalo je da su parovi s većim krevetom u načelu sretniji, što je sasvim logično jer veći komfor prilikom spavanje pruža osjećaj zadovoljstva i manje se opterećujemo drugim potencijalno iritantnim navikama.

Zanimljivo je i kako je 17 posto oženjenih ispitanica izjavilo kako nema ništa protiv toga da povremeno spava odvojeno od partnera jer se tako lakše odmori, a samo 8 posto oženjenih muškaraca dijelilo je isto mišljenje.

Nastavi čitati
Reklama
Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Veze i sex

Lažete li i vi partneru o novcu?

Kada se govori o prevari i nevjeri, najčešće se misli na emocionalnu odnosno seksualnu vezu s drugom osobom. No i jedan drugi oblik prevare može biti jednako štetan za vezu – financijska nevjera.

Nedavno istraživanje, koje su zajedno objavili stranica Today.com i Self Magazine, pozabavilo se podrobnije ozbiljnošću financijske nevjere i utjecajem koje ima na vezu. Istraživanje se nadovezuje na dvije prijašnje studije. Jednu je provela američka zaklada National Endowment for Financial Education, a rezultati su pokazali kako 58 posto osoba skriva novac od partnera, dok je drugu provela udruga National Foundation for Credit Counseling, a rezultati su otkrili kako svaka četvrta osoba ne govori partneru o financijskim poteškoćama.

Istraživanje Today/SELF-a pozabavilo se više mjerama koje će neki partneri poduzeti kako bi prikrili vlastito financijski neodgovorno ponašanje. Oko 23,000 odraslih osoba bilo je uključeno u ovu online studiju, a većina njih – 60 posto – otkrila je kako financijsku nevjeru smatra jednako ozbiljnom kao i seksualnu, dok je jedna trećina povezivala ove dvije nevjere ističući kako laganje o novcu ultimativno vozi laganju o seksu.

Također, gotovo polovica ispitanika (46 posto) priznala je kako su u jednom trenutku lagali partneru o novcu. Ove financijske laži uključivale su skrivanje kupljenoga, laganje o potrošenom novcu i skrivanje bankovnih izvadaka.

Prema rezultatima studije, dvostruko više žena skriva kupljene stvari od partnera, dok trećina njih tvrdi kako ima “novčane tajne” pred partnerom radi izbjegavanja sukoba.

Razgovor o novcu može biti nelagodan, no važno ga je obaviti s partnerom, ističe urednica Self Magazine-a, Lucy Danziger. Kako biste imali uspješnu i sretnu vezu, trebate imati i povjerenje u partnera, a skrivanje novca, stvari i financijskih poteškoća nije put prema izgrađivanju povjerenja. Priznajte pogrešku ili krivu procjenu i dogovorite s partnerom pravila kojih ćete se pridržavati kada su troškovi i financije u pitanju. Imat ćete manje povoda za rasprave i više vremena za zabavne zajedničke aktivnosti.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Pratite nas na Facebook-u
Aktuelno