Pratite nas

Zanimljivosti

VIDEO: Olakšanje kod bolova u vratu donosi – teniska loptica

Pogrbljena leđa i glava pognuta prema dolje standardna su ‘poza’ ako ste redovito vezani uz laptop ili mobitel. No, ništa od toga nije bezazleno. Kroz dulji vremenski period, ovaj položaj stvara konstantan pritisak na vratnu kralježnicu te može dovesti do naprezanja mišića i uklještenja živaca, a glavobolje i bol u vratu postanu česti suputnici na kraju dana.

Iako se riješiti bolova i napetosti u vratu nije baš lako – ili jeftino (jer imati sastanak kod masera na dnevnoj bazi nije baš realistično) – postoji jedna super pristupačna opcija koja pomaže gotovo odmah: teniska loptica. Tako se masaža vrata u kućnoj low-budget radinosti čini kao poprilično jednostavno rješenje. Iako ne može ispraviti loše držanje, definitivno može pružiti olakšanje sve dok konačno ne odlučimo sjediti ravno i uspravno. Ipak, imajte na umu kako to nije zamjena za posjet liječniku ili maseru u slučaju ozbiljnih problema.

Kako si priuštiti epsku masažu vrata kod kuće? Za početak, pronađite ugodno mjesto na podu za ležanje, a zatim slijedite jednostavne upute.

U stranu:

Savijte koljena i olakšajte pritisak na donjem dijelu leđa. Stavite tenisku lopticu u utor na stražnjem dijelu vrata. Nekoliko sekundi duboko dišite, opustite se.

Polako okrećite glavu udesno, duboko udahnite kada dodirnete područje koje je bolno ili napeto. Zadržite nekoliko sekundi. Nastavite okretati glavu dok uho nije okrenuto prema podu.

Polako se vratite u sredinu i ponovite na lijevoj strani.

Gore-dolje:

Legnite u isti položaj kao i kod prethodne masaže, sa savijenim koljenima i lopticom u utoru na stražnjem dijelu vrata.

Umjesto da okrenete glavu bočno, povucite bradu polako prema prsima, a zatim se vratite u početni položaj. Nastavite pomicati glavu i disati kako biste izmasirali mišiće vrata.

Zanimljivosti

Ova web stranica će Vam pomoći da uštedite više od 2000KM godišnje

Kupovina namirnica nije nešto što možemo eliminisati iz svog budžeta, ali ova web stranica će Vam pomoći da smanjite troškove kupovine u supermarketu tako što ćete pronaći trenutno najbolje akcije.

Cjenoteka.ba donosi najnovije kataloge svih supermarketa direktno na Vaš telefon tako da možete vidjeti šta je sniženo i u kojoj prodavnici. Što je još bolje, katalozi nisu ograničeni samo na velike lance supermarketa, tako da imate sveobuhvatan uvid u to gdje se mogu pronaći najbolje akcije u Vašoj blizni.

Sva sniženja na jednom mjestu – Cjenoteka.ba
Traženje akcija i sniženja nikad nije bilo lakše. Sve veće trgovine redovno objavljuju kataloge pune akcija na asortiman koji nude. Na cjenoteka.ba se nalaze najnoviji katalozi svih većih trgovina i trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. Ovisno o vrsti trgovine, na cjenoteka.ba možete pronaći kataloge prehrane, obuće, odjeće, namještaja, kućanskih potrepština i drugih proizvoda.

Pronađite najniže cijene prehrambenih proizvoda
Prehrambeni proizvodi su najosjetljiviji na česte poraste i promjene cijena. Kako biste pratili najniže cijene prehrambenih proizvoda, koristite cjenoteka.ba gdje možete pronaći najnovije kataloge iz Binga, Robota, Tropica i drugih trgovina u Bosni i Hercegovini.

U Robot katalogu možete pronaći velik izbor proizvoda po odličnim cijenama
Robot katalog donosi Vam velik izbor prehrambenih namirnica i proizvoda za kuću i školu te proizvode za njegu i prehranu kućnih ljubimaca. Jedan od načina povoljnije kupovine je kupovina većih količina sniženih proizvoda. Namirnice koje mogu duže stajati isplati se kupiti dok se nalaze na Robot akciji.

Bingo katalog donosi velik izbor proizvoda provjerene kvalitete i povoljne cijene.

U Bingo katalozima nalazi se bogata ponuda prehrambenih proizvoda, proizvoda za kuću, sve za kućne ljubimce i proizvoda za aktivnosti u slobodno vrijeme. Zahvaljujući Bingo katalogu na vrijeme možete saznati ponudu proizvoda, novosti u asortimanu i najvažnije aktuelne akcije. Uz Bingo katalog akcija možete planirati svoju kupovinu i na taj način uštediti novac. U promotivnim ponudama nalazi se veliki dio asortimana vlastite robne marke koji svakako vrijedi probati. Kupovinom proizvoda Bingo robne marke štedite novac i dobijate više od kupovine.


Belamionix katalog donosi odličnu ponudu i niske cijene
U Belamionix katalogu štedite na cijeni a ne na kvaliteti. Prelistajte najnoviji Belamionix katalog, pronađite najbolje cijene i ne propustite priliku da uštedite.

Opremite kuću uz akcijske cijene
Kupovina namještaja zna biti nepotrebno skup i komplikovan proces. Zato je tu cjenoteka.ba, koja pokriva i ovaj aspekt kupovine, nudeći najnovije kataloge i akcije poznatih trgovina za opremanje doma kao što su Jysk, Penny Plus, Dormeo i mnogi drugi. Jysk katalozi prepuni su akcija na razne vrste namještaja. U jysk katalogu pronađite kauče, stolove, stolice, komode, kutne garniture, po povoljnim cijenama.

Za vaše potrebe mesnatih proizvoda definitivno pogledajte Brojler akciju, koja je specijalizirana za prodaju proizvoda ovog tipa. U Brojleru možete pronaći jeftino svježu junetinu, teletinu, janjetinu, piletinu i druge vrste mesa i proizvode od mesa.

Za maksimalnu uštedu posjetite profile pojedinačnih trgovina na cjenoteka.ba i uporedite sve sniženja u Bosni i Hercegovini.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Pratite nas na Facebook-u
Aktuelno