Pratite nas

Brašno

Rižino brašno

Rižino brašno je proizvod koji dolazi nakon mljevenja riže, što može biti bijela ili cjelovita, koja se posebno razlikuje u količini vlakana koja je prisutna u brašnu, što je veće u slučaju smeđe riže.

Ova vrsta brašna ne sadrži gluten i može se koristiti u pripremi različitih jela, od pite do kruha ili kolača, na primjer, i stoga je izvrsna zamjena za obične obroke za celijakije.

Osim toga, zbog sastava u složenim ugljikohidratima i vlaknima, rižina brašna se također može koristiti u prehrani mršavljenja za zamjenu drugih vrsta brašna i održavanje ukusnog okusa raznih jela.

Ključne zdravstvene beneficije
Prednosti ove vrste brašna uglavnom su povezane s velikom količinom vlakana:

  • Sprječava opstipaciju i olakšava funkciju crijeva;
  • Uklanja toksine i ostale otpadne tvari iz crijeva;
  • Smanjuje razinu lošeg kolesterola u tijelu;
  • To smanjuje osjećaj stalne glad;
  • Regulira razine šećera u krvi.

Zbog svih ovih prednosti, korištenje rižinog brašna pomaže u sprječavanju pojave različitih bolesti kao što su divertikulitis, dijabetes tipa 2, zatvor i druge vrste bolesti debelog crijeva.

Ove su prednosti također veće u brašnama pripremljenima smeđom rižom jer imaju veću količinu vlakana u njihovom sastavu.

Nastavi čitati
Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Preporučujemo

Pratite nas na Facebook-u




Aktuelno