Brašno
Rižino brašno
Rižino brašno je proizvod koji dolazi nakon mljevenja riže, što može biti bijela ili cjelovita, koja se posebno razlikuje u količini vlakana koja je prisutna u brašnu, što je veće u slučaju smeđe riže.
Ova vrsta brašna ne sadrži gluten i može se koristiti u pripremi različitih jela, od pite do kruha ili kolača, na primjer, i stoga je izvrsna zamjena za obične obroke za celijakije.
Osim toga, zbog sastava u složenim ugljikohidratima i vlaknima, rižina brašna se također može koristiti u prehrani mršavljenja za zamjenu drugih vrsta brašna i održavanje ukusnog okusa raznih jela.
Ključne zdravstvene beneficije
Prednosti ove vrste brašna uglavnom su povezane s velikom količinom vlakana:
- Sprječava opstipaciju i olakšava funkciju crijeva;
- Uklanja toksine i ostale otpadne tvari iz crijeva;
- Smanjuje razinu lošeg kolesterola u tijelu;
- To smanjuje osjećaj stalne glad;
- Regulira razine šećera u krvi.
Zbog svih ovih prednosti, korištenje rižinog brašna pomaže u sprječavanju pojave različitih bolesti kao što su divertikulitis, dijabetes tipa 2, zatvor i druge vrste bolesti debelog crijeva.
Ove su prednosti također veće u brašnama pripremljenima smeđom rižom jer imaju veću količinu vlakana u njihovom sastavu.
-
Proizvodi za zdravlje5 godina
Macun med 100% prirodno – Epimedyumlu Macun
-
Zanimljivosti4 godine
Bolovi na lijevoj strani trbuha ispod rebara: simptomi, uzroci i liječenje
-
Zanimljivosti5 godina
LIJEK KOJI TROŠI POLA SVIJETA UZROKUJE RAK: Posebno je opasan ako ga pijete godinama, a krije se pod ovim nazivima
-
Zdrav život5 godina
BOLOVI U NOGAMA ISPOD KOLJENA: Ako imate ove simptome, vrijeme je da nešto hitno promijenite