Pratite nas

Veze i sex

500 žena otkrilo koje ih poze najčešće dovode do vrhunca

Kako bi ženu doveli do orgazma ne trebate biti kreativni niti naučiti Kama Sutru napamet. Prema jednom istraživanju u kojem je ispitano 500 žena o pozama koje ih najčešće dovode do orgazma, otkriveno je da su najbolje poze one s kojima ste vjerojatno dobro upoznati.

Top tri pozicije su kaubojka ili žena gore (35%), pseća poza (25%) i misionarska poza kada je muškarac gore (23%). Poze kao obrnuta kaubojka (žena koja je gore, okrenuta leđima) i spooning (žlica) nisu osvojile puno glasova (5%).

Ove tri pozicije su uobičajene, ali ipak ženama pružaju najveći užitak.

1. Kaubojka

Ova poza uspijeva zato što žena ima kontrolu i određuje tempo koji joj odgovara. Ova poza pomaže stimulirati prednju stijenku vagine koja je najosjetljivija. Ovu pozu vole i muškarci jer tako najbolje vide svoju partnericu.

2. Pseća poza

Penetracija sa stražnje strane omogućuje da vrh penisa dotakne vrat maternice (cerviks) koji je prožet živčanim završetcima što ženu dovodi do lakšeg postizanja orgazma.

3. Misionarska poza

Ova poza omogućuje najviše intimnosti između vas i vašeg partnera. Možete se gledati u oči i ostvariti maksimalan kontakt kože o kožu. Osim toga, ona će uživati u trenju vaše zdjelice o njezin klitoris.

Nastavi čitati
Reklama
Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Veze i sex

Pet najvećih laži o savršenom braku

Ne postoji pravilnik o tome kako bi nečija veza trebala izgledati, kao ni pojašnjenje o tome kako biste se trebali voljeti, razgovarati, svađati.. Ono što je najvažnije jeste da pronađete način koji baš vama odgovara.

U savršenom braku partneri se nikada ne svađaju, a odgovornosti su jednako podijeljene. Ovo ste vjerojatno čuli nebrojno puta, ali dobro znamo da je to daleko od istine. I vrijeme je da se prestane težiti nepostojećem idealu. Stručnjaci za veze otkrivaju pet najvećih laži o savršenom braku.

U ‘savršenom’ braku nema šutnje koja traje danima
Mnogi misle da u vezi nema ništa gore od šutnje. Ali tihi dani ne moraju uništavaju odnose. Prema psiholozima, oni su jednostavna reakcija na višak teških emocija: razočaranje, ljutnja, bijes… Vrijedi zapamtiti da tihi dani imaju smisla kada su kratkotrajni i vode ka iskrenim razgovorima o onome što se dogodilo. Nemojte samo dozvoliti da šutnja potraje predugo…

Sretni parovi se ne svađaju
Očigledno je da se partneri međusobno razlikuju te mnoge stvari shvaćaju drugačije. Međutim, ovo se može završiti svađom i nema tu ništa loše. Svađa pomaže da se očisti atmosfera i da se nešto konačno promjeni. Konflikt je sastavni dio svih međuljudskih veza, a prepiranje i svađanje, sve dok nisu destruktivni i nasilni nisu negativna stvar. Istraživanje je pokazalo da ako se u tri godine veze niste posvađali, da je riječ o nezdravoj vezi. Tada su se parovi već opustili i ako se ne svađate, to je čest znak povlačenja.

Prepirke i jadikovanja u intimnoj vezi znači da vam je stalo. Naravno, nitko ne bi trebao biti nesretan u vezi, ali emocionalno inteligentne svađe su znak da ste uložili u vezu i da ste spremni za komunikaciju i na to da se vaš odnos još više učvrsti. Držati stvari u sebi, rijetko je kome, na duge staze, pomoglo.

Odnos davanja i uzimanja
Za mnoge ljude osnovni princip partnerstva je davanje i uzimanje. Oni misle da kada jedna strana nešto da, druga osjeća dužnost da to uzvrati. Ali ovaj princip se ne može u potpunosti provesti. Takvo brojanje, tko je dao koliko je loše. Napokon, veza nije kao račun u dućanu i ne možete je podijeliti 50:50. ‘Jučer sam ja bila s djecom, danas je tvoj red’. Očekivanja moraju biti prilagođena okolnostima.

U spavaćoj sobi je uvijek vruće

Romantični filmovi nas hrane slikama zaljubljenih parova koji su uvijek strastveni u spavaćoj sobi. A svaki njihov krupni plan pun je ushićenja i završava orgazmom ljubavnika. Ali to nije baš tako u stvarnosti. Nedostatak vremena i umor čest su razlog zašto se seks prorijedio. Međutim, ako vas to jako muči, otvoreno razgovarajte s partnerom o tome. Možda se rutina uvukla u vašu vezu? Postoje brojne stvari koje utječu na našu razinu želje, a to nije uvijek lako odrediti kao što neki misle.

Mnogi parovi nemaju istu razinu seksualne želje. Pokušajte razgovarati o tome kakav je seks bio prije, kada su se stvari promijenile i što se događalo tijekom tog perioda. Pričajte o najluđem seksu koji ste imali zajedno, zabavite se, koketirajte, isprobajte nove stvari…

Suprug je najbolji prijatelj

Istraživanja pokazuju da samo 30 posto žena smatra da su njihovi muževi najbolji prijatelji. Glavni prigovor muškaraca je da ne mogu da slušaju ispovijesti. Svijet ženskih emocija čini im se previše kompliciranim. Oni često ne znaju da ženu treba samo saslušati. U jednom istraživanju u kojem je sudjelovalo 1517 žena njih više od polovice je svoju najbolju prijateljicu ‘ocijenilo bolje’ od životnog partnera, i to u smislu da su bliže s prijateljicom.

Postoje i razlozi za to.

Glavni razlog zašto su ženama draže prijateljice je taj da imaju osjećaj da s njima mogu razgovarati o svemu. Također su napomenule činjenicu da najbolje prijateljice više slušaju, nego njihovi partneri i mogu im reći stvari koje partneru možda i ne bi.

Mnogo je žena reklo da se bolje zabavljaju kad su s prijateljicama te je 39 posto njih izjavilo da su im draže frendice jer se s njima ‘mogu smijati do suza.’

Nastavi čitati

Preporučujemo

Pratite nas na Facebook-u
Aktuelno