Pratite nas

Zanimljivosti

SLUČAJNO OTKRILI REVOLUCIONARNI LIJEK ZA ĆELAVOST: Kosa počinje rasti za samo dva dana – i nema nuspojava

Stručnjaci su krajnje optimistični jer bi ova spoznaja mogla pomoći milijunima ljudi.
Pranje kose lijekom koji se propisuje za tretiranje krhkih kostiju mogao bi biti ključ za istrebljenje ćelavosti, sugerira istraživanje. Znanstvenici su slučajno otkrili kako spomenuta terapija potiče ubrzano rasprostranjenje vlasi na glavi.

Kako to radi?

Lijek navodno blokira prirodno gomilanje proteina koji ubija rast kose i igra ključnu ulogu u nastanku muške ćelavosti. Stručnjaci su krajnje optimistični jer bi ova spoznaja jednog dana mogla pomoći milijunima ljudi. Lijek, koji se inače propisuje kod osteoporoze, u ispitivanjima je potaknuo rast ljudskih folikula dlake za samo dva dana. “Sada radimo na tome da u budućnosti proizvedemo šampon ili gel na bazi djelatne tvari iz lijeka”, izjavio je šef istraživanja dr. Nathan Hawkshaw s mančesterskog sveučilišta za The Sun.

Bez nuspojava
Liječnik tvrdi kako dosad nisu pronašli nikakve nuspojave lijeka koje bi eventualno spriječile daljnju primjenu. Muška ćelavost najuoubičajeniji je tip gubitka kose i pogađa polovinu muškaraca iznad 50 godina. Trenutno se za tretiranje ćelavosti koriste samo dva lijeka – minoxidil and finasteride – ali oba imaju nuspojave i ne pale kod svih. Jedina je preostala opcija za ljude koji su jako nesretni bez kose presađivanje, koje je skupo i bolno.

Zanimljivosti

Ova web stranica će Vam pomoći da uštedite više od 2000KM godišnje

Kupovina namirnica nije nešto što možemo eliminisati iz svog budžeta, ali ova web stranica će Vam pomoći da smanjite troškove kupovine u supermarketu tako što ćete pronaći trenutno najbolje akcije.

Cjenoteka.ba donosi najnovije kataloge svih supermarketa direktno na Vaš telefon tako da možete vidjeti šta je sniženo i u kojoj prodavnici. Što je još bolje, katalozi nisu ograničeni samo na velike lance supermarketa, tako da imate sveobuhvatan uvid u to gdje se mogu pronaći najbolje akcije u Vašoj blizni.

Sva sniženja na jednom mjestu – Cjenoteka.ba
Traženje akcija i sniženja nikad nije bilo lakše. Sve veće trgovine redovno objavljuju kataloge pune akcija na asortiman koji nude. Na cjenoteka.ba se nalaze najnoviji katalozi svih većih trgovina i trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. Ovisno o vrsti trgovine, na cjenoteka.ba možete pronaći kataloge prehrane, obuće, odjeće, namještaja, kućanskih potrepština i drugih proizvoda.

Pronađite najniže cijene prehrambenih proizvoda
Prehrambeni proizvodi su najosjetljiviji na česte poraste i promjene cijena. Kako biste pratili najniže cijene prehrambenih proizvoda, koristite cjenoteka.ba gdje možete pronaći najnovije kataloge iz Binga, Robota, Tropica i drugih trgovina u Bosni i Hercegovini.

U Robot katalogu možete pronaći velik izbor proizvoda po odličnim cijenama
Robot katalog donosi Vam velik izbor prehrambenih namirnica i proizvoda za kuću i školu te proizvode za njegu i prehranu kućnih ljubimaca. Jedan od načina povoljnije kupovine je kupovina većih količina sniženih proizvoda. Namirnice koje mogu duže stajati isplati se kupiti dok se nalaze na Robot akciji.

Bingo katalog donosi velik izbor proizvoda provjerene kvalitete i povoljne cijene.

U Bingo katalozima nalazi se bogata ponuda prehrambenih proizvoda, proizvoda za kuću, sve za kućne ljubimce i proizvoda za aktivnosti u slobodno vrijeme. Zahvaljujući Bingo katalogu na vrijeme možete saznati ponudu proizvoda, novosti u asortimanu i najvažnije aktuelne akcije. Uz Bingo katalog akcija možete planirati svoju kupovinu i na taj način uštediti novac. U promotivnim ponudama nalazi se veliki dio asortimana vlastite robne marke koji svakako vrijedi probati. Kupovinom proizvoda Bingo robne marke štedite novac i dobijate više od kupovine.


Belamionix katalog donosi odličnu ponudu i niske cijene
U Belamionix katalogu štedite na cijeni a ne na kvaliteti. Prelistajte najnoviji Belamionix katalog, pronađite najbolje cijene i ne propustite priliku da uštedite.

Opremite kuću uz akcijske cijene
Kupovina namještaja zna biti nepotrebno skup i komplikovan proces. Zato je tu cjenoteka.ba, koja pokriva i ovaj aspekt kupovine, nudeći najnovije kataloge i akcije poznatih trgovina za opremanje doma kao što su Jysk, Penny Plus, Dormeo i mnogi drugi. Jysk katalozi prepuni su akcija na razne vrste namještaja. U jysk katalogu pronađite kauče, stolove, stolice, komode, kutne garniture, po povoljnim cijenama.

Za vaše potrebe mesnatih proizvoda definitivno pogledajte Brojler akciju, koja je specijalizirana za prodaju proizvoda ovog tipa. U Brojleru možete pronaći jeftino svježu junetinu, teletinu, janjetinu, piletinu i druge vrste mesa i proizvode od mesa.

Za maksimalnu uštedu posjetite profile pojedinačnih trgovina na cjenoteka.ba i uporedite sve sniženja u Bosni i Hercegovini.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Pratite nas na Facebook-u
Aktuelno