Pratite nas

Hrana i zdravlje

Gotove za tren: Mini pite s paradajzom

Osim paradajza, na tijesto se stavlja sir, inčuni, mnoštvo začinskog bilja….
Mini pita s cherry paradajzom osvojit će te svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom. Sve što ti je potrebno za ovu pitu, osim pola sata vremena, jesu lisnato tijesto, cherry paradajz, sir, inčuni i začini.

Sastojci:

  • 300 g smrznutog lisnatog tijesta
  • 250 g mini paradajza
  • luk
  • češanj bijelog luka
  • 2 slana inćuna
  • ružmarin
  • bosiljak
  • origano
  • maslinovo ulje
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • žumanjak
  • 150 g feta sira
  • peršun

Priprema:

  • Propirjajte luk,bijeli luk, ružmarin i bosiljak. Posoli, popapri, dodaj origano te zalij s malo vode. Kad zavrije, poklopi i pirjaj dok tekućina ne ispari. Ostavi neka se ohladi.
  • Razvaljaj tijesto i izreži na kocke. Prebaci tijesto na ohlađeni lim. Premaži ga usitnjenim inćunima i rasporedi pirjani luk.
  • U posudi izmiješaj vrhnje i žumanjak te dodaj sir. Izlij smjesu po nadjevu.
  • Posloži polovice paradajza i pospi peršunom.
  • Peci oko 20 minuta na 200°C.
Nastavi čitati
Reklama
Komentari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Hrana i zdravlje

Zdravi tuna burger

Zdravi burger koji će vas oduševiti!

Sastojci

  • 280g odreska tune
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 hamburger peciva
  • 1 narezan paradajz
  • 1/4 tanko narezanog crvenog luka
  • 2 šoljice zelene salate
  • sol i papar

Priprema

  • Premažite tunu maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom.
  • Prepržite na visokoj temperaturi, 2 minute svaku stranu, dok vanjski dio ne potamni, unutrašnjost mora ostati ružičasta.
  • Razrežite peciva, stavite tunu, zatim salatu, paradajz i luk te poslužite.
Nastavi čitati

Preporučujemo

Pratite nas na Facebook-u




Aktuelno